Tuesday, 20 December 2011

ehhh..da tua ke??

bila sume org dah nak masuk 20 years old aku baru la nak masuk 19...hmmm....orang kata aku ni kecik sebab aku lahir bulan hujung2 nih atau kata lainnya lahir bulan Disember...huhuhuu
birthday yg ke-19 baru2 ni best sgt...sbb kali ni aku sambut dekat kuala pilah dgn kwn dan sahabat2 (sama je tu) :)
diorang sambut kt KFC je....walaupun secara sederhana tapi meriah sbb yg pnting keikhlasan sambutan tu bukannya kerana tempat,masa dan makanan...hehee :)
lgpun aku xmintak diorang buat ape2 pon untuk sambut birthday ni...yg plg aku nk hanyalah sekeping doa untuk kesejahteraan dan keberkatan dalam hidup ni :) amin.....aku bersyukur sgt kepada Allah kerana telah pnjgkan umur aku dan hadiahkan aku kawan2 yg buat aku bahagia...terima kasih ya Allah..
disebabkan aku da besar ni (cehhh...baru masuk 19 kot) aku nk capai sesuatu yg pd dulu aku inginkan..tp xpernah kesampaian utk dimiliki dan dikecapi (ayat org da besar) huhuhu....ape yg aku nk tu RAHSIA..hehee..mne boleh bgthu awal2...t x surpise ok..
btw....hope segala yg mndatang selepas ni mampu ditangani dan hadapi dgn kesabaran dan ketabahan..amin...:)

antara list yg plg aku nk:
- kete myvi/ kelisa (kete nama sendiri)
- hndphone baru
- seluar jeans hitam
- jam tgn baru

*lps baca ni msti mnyesal simpan niat nk beli hadiah ape utk aku kan..hahahaa...gurau je...xperlukan sume tu pon..

ni la sambut birthday yg serba kekurangan tp penuh kebahagian dan senyuman :)

atiq..ina..abil(aku la tu) :)
birthday atiq & abil

dibelasah teruk dgn kek 0.o''

hmm...kek tu sgt sdap lps kne tonyoh kt muke...hahahaha :D

aku pon takut tgk muke sendiri ni..= =''

muke jht bile nk start perang kek..huhu

alo3 comelnye dgn kek di pipi..hehee

senyum itu suatu benda yg membahagiakan :)







Thursday, 24 November 2011

caaakkkkk

Assalammualaikum.....
peeehhhh...lme gile x update blog ni...maklum la..asyik bz je kan.....hahahahaa (bz la sgt)
arini x nk cerita byk....sebab aku mmg xde cerita pape pon....so boringggggg...
sem ni aku nya subjek ada 6...sume nmpk cm hard core je....0.o'' mau gile aku study sem ni...sem lps pon stdy mcm gile gak...tp.............pointer jatuh....aaaiiihhh...dimanakah silapnya aku ni....ye3....aku mmg byk wt silap pon (sedar diri) hu3
pape pon wish me luck moga2 xde la benda2 yg susah dan sukar nk dilakukan sem ni...biar la dipermudahkan....amiiinn......
ehhhh...jap2...aku nk cerita sikit ni....haaaaaaa.............cuti sem lepas seronok + best....hahahahahaaa
best sbb aku first time keje....aku ni xprnh keje mne2 sbb mak xbg...(bkn ank ksygn yee)....mak suruh stdy je dlu....so aritu bile ade peeluang aku g la keje...aku ikot abg aku..keje xde la susah mne pon...lg byk cuci mate dari keje...oooopppsss.....heeeeeeeeeeee
btw......cuti sem dpan nk keje lg.....heheeee :)

Tuesday, 6 September 2011

saya masih disini lg

da dekat setahun aku study kt uitm kuala pilah ni. macam2 jgk la aku belajar kt sini. tak sangka aku boleh survive da nak habis sem 3 da. Alhamdulillah. rezeki Allah. fisrt masuk uim ni memang rasa down gile. sebab for the first time in my life aku jauh dengan family aku. aku memang la tak kisah dengan semua tu sebab aku da biasa hidup independent sejak aku sekolah lagi. pape keputusan aku fikir n decide sendiri. cuma tak pernah duduk jela. sem 1 aku lepas dengan pointer yg tak mengecewakan. aku ingat aku dapat pointer teruk sangat la mase tu. sebab aku tak biase lagi kehidupan di U ni. tak adapt lagi bak kate senior2 aku. hahahahaa!! diorang la yg jadi tempat rujukan aku. aku kan still budak2 lg (ok..ni perasan sendiri). walaupun aku tak dapat dekan masa sem 1 tp aku bersyukur dengan keputusan aku tu. bangga pon ada gak. huhuhuuu.
sem 2 tak berape nak baik. aku banyak main2. tak fokus langsung. pointer naik sikit je. ayah tak banyak comment. sedih jugak la tak dekan mase sem 2 tu. tapi tak pe. tak de rezeki lg. Insyaallah nanti adala tu. kan3. sem 3 ni tak taw lg la. nampk gaya macam tak lg. banyak subjek menghafal. aku bab2 menghafal ni memang kurang sikit. kalau bab2 kira2 laju je..hahaha
pape pon yg penting selagi kita berusaha selagi tu ada harapan... tingkatkan usaha maju kedepan...
fighttttooooooohhh~~~ (waaahhh...semangat gile ni)

Tuesday, 16 August 2011

arini da masuk 17 ramadhan...Alhamdulillah masih diberi kesempatan bernafas lagi dibulan yg mulia ini....
:)

Wednesday, 27 July 2011

harap, harapan n kecewa

da lama xupdate status kan3....hahahaha
utk pengetahuan kamu2 semua sy sedang dukacita ni...sgt2 sedih....down gila ni...
masalah xprnah hilang...asyik datang tanpa diundang...bertalu-talu plk tu...pehhhh....penat la macam ni...
arini sy nk nangis puas2...sy nk nangis smpai mate sy lebam...pastu sy nk tido puas2....tp.....xboleh lak nk buat mcm tu...esok ada kelas..nk kena menghadirkan diri walaupun sy begitu sedih dengan markah test baru2 ni....markah tu xde la teruk mana pon...sy kecewa sbb terlalu mengharap yg tggi...haaaaaaaaa...ambik la skali x dpt mmg kecewa thp gila...hmmmmmmm....sama jgk dlm sesuatu perhubungan..kita xboleh nk mengharap sgt...kalau kecewa t xpsl2 je...sy akui sy mmg da byk kali couple...tp.....semuanya xjd seperti yg diharapkan...semuanya mngecewakan......smpai kadang2 rasa putus asa....

moral story ni: kita jangan letakkan harapan yg tggi kt sesuatu yg belum pasti.....:)
jangan cepat putus asa hanya kerana x dpt sesuatu yg dihajati...sebenarnya Allah nk bagi kita sesuatu yg lg baik dari yg kita minta...

Saturday, 2 July 2011

kawanku syg -bhgian 2

haaaaaa....sini semua!!! attention!!!!
huuuuuuuuukkkk..........(xyah mcm kawad sgt la kan)
ok2...korang ingat lagi x aku pernah cite psl kwn baik aku @ classmate aku tu....ingat kan3...kalau xingat tu buat2 ingat jela...aku ada good news nk share dgn korang semua..nk taw x apa good news tu??? jeng jeng jeng..heeeeeeeeeeeeee...excited x?? :P
kwn aku tu akhirnya da couple da dgn org yg dye suka...jejaka pilihan hati la senang cite kan...mamat ni da tggu dye dkat 7 tahun cuma nk tegur dye je....ishhh3...lama giler kot...kalau aku patah hati da..dan2 je...
sekarang aku brsyukur sgt sbb kwn aku tu da x msm2 mencuka muka dye lg..xde la moody je....sekarang ni da mcm org buang tabiat je...asyik nk senyum sorg2 je...adooiii...ni mslh terbaru dye...senyum xtaw la apa sbb dye...hahahaha...org da bhgia..mmg la selalu ceria je...Alhamdulillah...moga dye akn selalu la mcm ni....kepada jejaka berkenaan: sila jaga best pren aku ni baik2..kalau x siap la...(amaran nk dasyat je) hukhukhuk :)

Tuesday, 14 June 2011

new pictures

heheeeeeeeee~weeeeeeeeeeeeeeeeee

dgn classmate n best friend

hihiii...ape yg ko ambik pic aku ni? adooii..

ni muke bila da pnt berjalan...hahaha

heheeeeeeeeee...:)