Tuesday, 20 December 2011

ehhh..da tua ke??

bila sume org dah nak masuk 20 years old aku baru la nak masuk 19...hmmm....orang kata aku ni kecik sebab aku lahir bulan hujung2 nih atau kata lainnya lahir bulan Disember...huhuhuu
birthday yg ke-19 baru2 ni best sgt...sbb kali ni aku sambut dekat kuala pilah dgn kwn dan sahabat2 (sama je tu) :)
diorang sambut kt KFC je....walaupun secara sederhana tapi meriah sbb yg pnting keikhlasan sambutan tu bukannya kerana tempat,masa dan makanan...hehee :)
lgpun aku xmintak diorang buat ape2 pon untuk sambut birthday ni...yg plg aku nk hanyalah sekeping doa untuk kesejahteraan dan keberkatan dalam hidup ni :) amin.....aku bersyukur sgt kepada Allah kerana telah pnjgkan umur aku dan hadiahkan aku kawan2 yg buat aku bahagia...terima kasih ya Allah..
disebabkan aku da besar ni (cehhh...baru masuk 19 kot) aku nk capai sesuatu yg pd dulu aku inginkan..tp xpernah kesampaian utk dimiliki dan dikecapi (ayat org da besar) huhuhu....ape yg aku nk tu RAHSIA..hehee..mne boleh bgthu awal2...t x surpise ok..
btw....hope segala yg mndatang selepas ni mampu ditangani dan hadapi dgn kesabaran dan ketabahan..amin...:)

antara list yg plg aku nk:
- kete myvi/ kelisa (kete nama sendiri)
- hndphone baru
- seluar jeans hitam
- jam tgn baru

*lps baca ni msti mnyesal simpan niat nk beli hadiah ape utk aku kan..hahahaa...gurau je...xperlukan sume tu pon..

ni la sambut birthday yg serba kekurangan tp penuh kebahagian dan senyuman :)

atiq..ina..abil(aku la tu) :)
birthday atiq & abil

dibelasah teruk dgn kek 0.o''

hmm...kek tu sgt sdap lps kne tonyoh kt muke...hahahaha :D

aku pon takut tgk muke sendiri ni..= =''

muke jht bile nk start perang kek..huhu

alo3 comelnye dgn kek di pipi..hehee

senyum itu suatu benda yg membahagiakan :)







Thursday, 24 November 2011

caaakkkkk

Assalammualaikum.....
peeehhhh...lme gile x update blog ni...maklum la..asyik bz je kan.....hahahahaa (bz la sgt)
arini x nk cerita byk....sebab aku mmg xde cerita pape pon....so boringggggg...
sem ni aku nya subjek ada 6...sume nmpk cm hard core je....0.o'' mau gile aku study sem ni...sem lps pon stdy mcm gile gak...tp.............pointer jatuh....aaaiiihhh...dimanakah silapnya aku ni....ye3....aku mmg byk wt silap pon (sedar diri) hu3
pape pon wish me luck moga2 xde la benda2 yg susah dan sukar nk dilakukan sem ni...biar la dipermudahkan....amiiinn......
ehhhh...jap2...aku nk cerita sikit ni....haaaaaaa.............cuti sem lepas seronok + best....hahahahahaaa
best sbb aku first time keje....aku ni xprnh keje mne2 sbb mak xbg...(bkn ank ksygn yee)....mak suruh stdy je dlu....so aritu bile ade peeluang aku g la keje...aku ikot abg aku..keje xde la susah mne pon...lg byk cuci mate dari keje...oooopppsss.....heeeeeeeeeeee
btw......cuti sem dpan nk keje lg.....heheeee :)

Tuesday, 6 September 2011

saya masih disini lg

da dekat setahun aku study kt uitm kuala pilah ni. macam2 jgk la aku belajar kt sini. tak sangka aku boleh survive da nak habis sem 3 da. Alhamdulillah. rezeki Allah. fisrt masuk uim ni memang rasa down gile. sebab for the first time in my life aku jauh dengan family aku. aku memang la tak kisah dengan semua tu sebab aku da biasa hidup independent sejak aku sekolah lagi. pape keputusan aku fikir n decide sendiri. cuma tak pernah duduk jela. sem 1 aku lepas dengan pointer yg tak mengecewakan. aku ingat aku dapat pointer teruk sangat la mase tu. sebab aku tak biase lagi kehidupan di U ni. tak adapt lagi bak kate senior2 aku. hahahahaa!! diorang la yg jadi tempat rujukan aku. aku kan still budak2 lg (ok..ni perasan sendiri). walaupun aku tak dapat dekan masa sem 1 tp aku bersyukur dengan keputusan aku tu. bangga pon ada gak. huhuhuuu.
sem 2 tak berape nak baik. aku banyak main2. tak fokus langsung. pointer naik sikit je. ayah tak banyak comment. sedih jugak la tak dekan mase sem 2 tu. tapi tak pe. tak de rezeki lg. Insyaallah nanti adala tu. kan3. sem 3 ni tak taw lg la. nampk gaya macam tak lg. banyak subjek menghafal. aku bab2 menghafal ni memang kurang sikit. kalau bab2 kira2 laju je..hahaha
pape pon yg penting selagi kita berusaha selagi tu ada harapan... tingkatkan usaha maju kedepan...
fighttttooooooohhh~~~ (waaahhh...semangat gile ni)

Tuesday, 16 August 2011

arini da masuk 17 ramadhan...Alhamdulillah masih diberi kesempatan bernafas lagi dibulan yg mulia ini....
:)

Wednesday, 27 July 2011

harap, harapan n kecewa

da lama xupdate status kan3....hahahaha
utk pengetahuan kamu2 semua sy sedang dukacita ni...sgt2 sedih....down gila ni...
masalah xprnah hilang...asyik datang tanpa diundang...bertalu-talu plk tu...pehhhh....penat la macam ni...
arini sy nk nangis puas2...sy nk nangis smpai mate sy lebam...pastu sy nk tido puas2....tp.....xboleh lak nk buat mcm tu...esok ada kelas..nk kena menghadirkan diri walaupun sy begitu sedih dengan markah test baru2 ni....markah tu xde la teruk mana pon...sy kecewa sbb terlalu mengharap yg tggi...haaaaaaaaa...ambik la skali x dpt mmg kecewa thp gila...hmmmmmmm....sama jgk dlm sesuatu perhubungan..kita xboleh nk mengharap sgt...kalau kecewa t xpsl2 je...sy akui sy mmg da byk kali couple...tp.....semuanya xjd seperti yg diharapkan...semuanya mngecewakan......smpai kadang2 rasa putus asa....

moral story ni: kita jangan letakkan harapan yg tggi kt sesuatu yg belum pasti.....:)
jangan cepat putus asa hanya kerana x dpt sesuatu yg dihajati...sebenarnya Allah nk bagi kita sesuatu yg lg baik dari yg kita minta...

Saturday, 2 July 2011

kawanku syg -bhgian 2

haaaaaa....sini semua!!! attention!!!!
huuuuuuuuukkkk..........(xyah mcm kawad sgt la kan)
ok2...korang ingat lagi x aku pernah cite psl kwn baik aku @ classmate aku tu....ingat kan3...kalau xingat tu buat2 ingat jela...aku ada good news nk share dgn korang semua..nk taw x apa good news tu??? jeng jeng jeng..heeeeeeeeeeeeee...excited x?? :P
kwn aku tu akhirnya da couple da dgn org yg dye suka...jejaka pilihan hati la senang cite kan...mamat ni da tggu dye dkat 7 tahun cuma nk tegur dye je....ishhh3...lama giler kot...kalau aku patah hati da..dan2 je...
sekarang aku brsyukur sgt sbb kwn aku tu da x msm2 mencuka muka dye lg..xde la moody je....sekarang ni da mcm org buang tabiat je...asyik nk senyum sorg2 je...adooiii...ni mslh terbaru dye...senyum xtaw la apa sbb dye...hahahaha...org da bhgia..mmg la selalu ceria je...Alhamdulillah...moga dye akn selalu la mcm ni....kepada jejaka berkenaan: sila jaga best pren aku ni baik2..kalau x siap la...(amaran nk dasyat je) hukhukhuk :)

Tuesday, 14 June 2011

new pictures

heheeeeeeeee~weeeeeeeeeeeeeeeeee

dgn classmate n best friend

hihiii...ape yg ko ambik pic aku ni? adooii..

ni muke bila da pnt berjalan...hahaha

heheeeeeeeeee...:)

xmoo la sedih-sedih lg

he says:orait sy taknak kacau awk
i says:ok,sy pun xnk kacau awk*dlm hati(sy tggu awk dr td) 


sdih x kalau rasa macam tu...hmmmmmmmmmmmm...sdih sgt2..
tp ape bley buat..kalau org da xsuke...:'(


''sy rindu kt awk..tp bila call awk td awk mcm xnk ckp dgn sy je...awk xde mood ea?? knpe awk diam je...sy rindu nk dgr suara awk..
susah sgt ke awk nk ckp dgn sy?? awk da mengantuk ke?? awk..sy tggu awk dari pagi td taw..awk x tu?? knpe awk diam lg?? ckp la awk...''


tu la ayat yg selalu aku nk ckp dgn dye setiap kali kalau aku call tp dye mcm xnk lyn je..tp..........aku xckp pon mcm tu kt dye..aku xnk paksa2 dye..kalau dye syg aku xde la dye buat aku mcm tu...aku sabar je dgn dye ni....aku pon mls nk ckp byk..kang ckp aku ni kongkong kehidupan dye plk...suke hati awk la nk buat ape pon...sy xlayak nk bantah ape yg awk nk buat tu.......its up to you la...






kadang rasa dye ni mcm xsaja je nk sakitkan hati aku...tp aku xnk pkr bukan2...aku xnk pkr yg negative2 ni..t aku jgk yg susah....so....ape yg aku bley buat aku just silent..tggu dye...rasa nk putus asa pon ade gak ni..ishhhhhhhhhh...xbley2....tentu ade hikmah disebalik sume ni...jd....aku kena la sabar~~


btw...ni la pic baru aku..heheeeeeeeeee
ni pic aku kt times square (TS) :)

kawanku syg

walaupun hari ni aku sakit hati tp xpe..aku xkisah pon...sbb hati aku tgh berbunga2 ni..he3..bunga2 cinta lg tu..hu3..da lama aku x update blog aku ni..brhabuk la jgk blog ni..maklum la asyik bz je..sampai xde masa nk kemaskini blog yg serba kkurangan ni..hukhukhuk

haaaaaaaaa...aku baru teringat aku ada story nk share kt korang sume..story ni xde la best sgt pon..ni psl member baik aku..story ni bkn nk mengutuk..tp........sebagai pengkongsian pengalaman..aku nk korang ambik iktibar je...aku tgk member aku sorang ni selalu je muram..bila tanya kenape muram je mesti dye ckp dye ada mslh dgn member aku yg sorang lg...aishhh..pening jgk la aku dgr cerita dye 2..dye slalu rasa org2 sekeliling dye buat dye rasa down..so...aku as her friend xkan nk tgk je..kesian la kan...aku slalu temankan dye..borak dgn dye..duduk dgn dye..dgr segala mslh yg dye ada..yg aku xsuke nk dgr bila ada org ckp dgn dye yg dye 2 xde perasaan sbb xpernah bercinta...ishhhhhhh..xsuke btl la aku dgr..suke hati dye la nk bercinta ke x..jgn sibuk2 bley x!!
tgk2..da emo da aku ni..xpasal2 je..
member aku ni bkn xnk bercinta..cuma dye ni seorang yg memilih & jenis xsuke sgt bergaul...mmg susah la nk bercinta la kan..hmmmmm...untk dipendekkan cerita aku pon suruh la member aku carik sorang pakwe..hu3
tp xjumpe2 pon pakwe yg dye carik 2...aishhh.carik pakai kaki..mmg xjmpe la...hahaha..sejak dua menjak ni ada la senior dye suke kt dye..haaaaaa...senior dye 2 mesti la lelaki..tp.........mslhnya sekarang ni dye xsuke senior dye tu..senior xhensem..tembam....gelap...mcm2 komen la dye bg...hmmm...pening lg kepala aku ni..hahahaha...
aku xsetuju gak dye dgn senior dye tu..sbb bley nampak yg senior dye 2 gtl..lagipon member aku ni cantik org nya...xpadan la dye dgn bdk laki tu...xpe2...kite discover lg...

hari tu muncul plk seorang jejaka yg bley tahan la hensem dye..tp yg pasti pakwe aku lg hensem..ha3 lol!
rupa2nya tu senior dye gak masa sekolah dulu..tp ni senior yg lain la..nampak gaya senior dye 2 suke kt dye...dye pon suke gak kt senior dye 2..tp dua2 malu nk bgthu perasaan masing2...slow sgt....hmmmm...walau macam mana pon aku tgk dye happy sgt...bgs la dye da xde la muram2 lg...aku pon happy bila tgk dye happy..wlaupun aku ni ada brtimbun2 mslh...tp dgn ada nya member2 yg sentiasa ada utk kita sumenya rasa mudah...Alhamdulillah..thanxs sgt kt diorang sume...luv u all.... :)
~aku harap member aku ni akan sentiasa bahagia n ceria mcm sekarang...1 lg.....harap dye dpt la jodoh yg dye carik selama ni...amin~~~~

Thursday, 9 June 2011

why??

hari ni aku kecewa sgt..geram pon ada gak..tp aku pendam je la...sakit hati tu mmg ada...hmmmm
kenapa la dye buat aku macam ni..kalau dye syg kenapa mesti macam ni..
suka buat aku rasa serba salah..kenapa?? kenapa?? kenapa?? hmmmmm..

mungkin semua ni ada hikmahnya..aku berserah je la pada yang Maha Esa..moga Dia tunjukkan aku jalan yg terbaik untuk aku lalui...aku redha....

Wednesday, 1 June 2011

semangat2~

sem baru azam baru matlamat baru dan destinasi yang baru,,,segalanya baru...xboleh nak malas2 lg...xboleh nak main2 lg..kena fokus...huhuhuuu

-azam baru: dapatkan yg terbaik untk sem ni -
:)

Thursday, 28 April 2011

tinggal memori

Assalamualaikum
disebabkan malam ni bosan tahap gile dan aku da xde kerja nak buat walaupun sebenarnya aku sepatut g study utk exam final sabtu tp............aku malas la..jap lagi nak tido baru aku g study..hihihiii 

aku dok dengar2 lagu ni teringat aku kt satu lagu yang dulu aku suka gile dgr..sebab lagu 2 
kira mcm lagu tema aku dgn first love aku..sebenarnya lagu tema ada byk..tp lagu ni paling aku ingat sekali..sbb aku yang bg lagu ni kat dye...huhuu

bila aku dgr balik lagu ni aku mesti rasa sedih..mana tak nya.komfem ingat detik2 dan saat2 manis dgn dye 2...

aihhh...jiwang + karat lak aku malam2 nih...kalau dah xde kerja ni la kerja aku..mengimbau kisah2 dulu2 kala..

tersudut termenung jauh
mengenangkan nasib kita
kita miliki separuh
berbentuk hati cinta namanya

walau kau jauh
kusentiasa menunggumu
pedihku imbas kembali memori
walau kau jauh
ku berjanjikan terus tunggu
dipisah lautan biru ku mahu kau tahu
aku kan terus menunggu

jaga benar gambarku dalam telefon bimbit mu
jangan pernah sekali kau buang
seperti cinta ini yang terbuku
akan bersemi jua
~ni lagu nya...lagu HUJAN-KU MAHU KAU TAHU

saja kasi letak wane hitam..benda da lamakan..hahaha
sbenarnya aku rindu dekat dye..nampak je aku ni cool tp dlm hati ada taman..huhu

hari tu aku trjmpe dye nye fb..3 tahun aku carik dye...bru jmpe..tu pon fb je...aku brsyukur sgt...gmnbira hati aku bila dpt tgk gambar dye...1 hari trsenyum lebar sbb dye...esoknya aku bkak lg wall dye...kali ni aku tgk gmbar dye lg...
da 3 tahun xjmpa...3 tahun jgk la aku rindu kt dye...aku xprnh lupa kt dye...doa aku sntiasa ade trselit nama dye..
aku xputus2 brdoa utk kebhgian dye...tp aku tahu sekarang ni dye da ade pngganti aku...aku trnmpak gmbar dye dgn buah hati kt fb...suasana gmbira brtukar mnjadi sdih...aku tarik nafas pnjg utk kuatkan hati...
dulu sbbkan dye la aku tahu apa erti rindu...dye seorang yg aktif sukan...selalu xda kt sekolah..susah nk jmpa.
kdg2 aku mara jgk sbb dye lebihkan sukan dari bljr..




awk....sy minta maaf...sy mara bkn sbb sy xsuka..tp sy nk tgk awk berjaya dlm hidup awk...sy taw awk lebihkan sukan sbb awk nk carik dwit utk family awk...sy minta maaf...sy xde niat nk marah2 awk....
awk tahu 3 tahun sy cari awk...sy selalu tanya member2 awk psl awk...kdg2 sampai diorang da xlarat nk jawab prsoalan sy psl awk...3 tahun juga la sy setia dgn jnji2 awk yg sy xkan lupakan awk...dlm 3 tahun 2 mmg la sy ada cple dgn org lain tp diorg xsama mcm awk..
sy phm knpa dlu awk pindah sekolah tanpa bgthu sy..awk malu dgn sy kan...awk dpt tahu sy dpt masuk kelas pertama yg ramai budak2 susah nk dpt masuk...awk ada ckp kt sy yg awk malu dgn sy sbb awk xpandai..tp....sy xprnah kisah dgn semua 2..lepas awk pindah 2 sy selalu duduk sorg2 kt kelas..kalau x dulu awk mesti akan duduk sebelah sy temankan sy...jln dgn sy...makan dgn sy...bila awk pindah 2 sy da xtahu nk buat apa....sy isi masa sy dgn study....setiap kali sy rindu awk sy akn study..2 je cara utk kurangkan rindu sy kt awk...
sy dpt top ten student kt sekolah...sy dpt anugerah pengetua...masa sy ambik sijil dari pengetua sy nk sgt awk ada sekali masa 2..tp awk kan da pindah..mesti awk xtahu kan..
lepas dari 2 kita putus...mmg sy yg minta putus sbb sy tahu dari apa yg awk ckp awk nk sy yg putuskan awk...awk ckp ada budak sekolah baru awk 2 mintk cple dgn awk...awk tnya sy nk trima dye ke x...kalau awk syg sy masa 2 mesti awk xtnya sy soalan mcm 2..n awk akan straight xterima budak 2...tp awk tanya sy mcm 2 mcm awk suka sgt budak 2...dari situ sy tahu yg awk sbnrnya nk putus dgn sy...mlm 2 sy xboleh tidur...sy nangis teruk sgt...awk tahu esoknya 2 ada majlis perkahwinan abg sy...pagi tu mate sy bengkak...sy xnk pergi majlis 2..tp dye 2 kan abg sy...mesti kena ada jgk kt situ..walaupun xsampai setahun kita cple tp kenangan awk 2 sentiasa brsama sy...setiap apa yg sy buat mesti teringat kt awk...sy main hujan dgn awk...jln sama2 dgn awk...borak sama2 dgn awk...
awk ingat x..awk pernah suruh sy janji dekat awk yg xkan tinggalkan awk...awk taw...sy xpernah tinggalkan awk...sepnjang 3 tahun ni semua barang2 yg awk bg sy sentiasa bwk kt mana2... 
kwn2 sy selalu cakap dgn sy..''ko ingat kt dye tp ada dye ingat kt ko??''
setiap kali soalan 2 yg keluar dari mulut diorang sy hanya mmpu trsenyum dan diam...
sy tahu awk da bahagia skng...sy tumpang gembira dgn kebahagiaan awk 2...maafkan sy sbb xmampu mmbahagiakan awk....sy tahu sy ni garang..kuat mara..kuat cemburu...sbb sy xpernah ada org lain selain awk masa 2...sy xnk khilangan awk..sy jgk tahu yg selama awk cple dgn sy awk suka kwn baik sy sendri...awk pernah mintk cple dgn dye masa awk cple dgn sy...sy tahu semua cerita psl awk...tp sy diam kan je..sy xnk tuduh awk....sbb sy sygkan awk..
tp akhirnya kita putus jgk...susah senang semuanya dgn awk...sbb awk sy xbercakap dgn ayh sy 3 hari..sbb awk sy bergaduh adik beradik...sbb awk mak sy marah sy...sbb awk jgk sy selalu menangis mlm2...
tp sy xpernah rasa menyesal cple dgn awk....awk je yg mampu buat sy trsenyum masa 2..



tamat sudah penantian selama ni...3 tahun tggu dye...tgk dye bhgia disamping org yg dye syg da cukup buat aku gembira walaupun hati ni sedih...aku kena trima seadanya...
sekarang aku blajar untk memaafkan dan melupakan...sbnrnya selama 3 tahun tu aku cuba utk melupakan dye..tp smpai skng masih sama mcm dlu2 jgk...
aku kena terima semua hakikat..terima realiti kehidupan ni...
Allah itu sentiasa berikan yg terbaik untuk hambaNya~~~
~sekian~

Tuesday, 26 April 2011

kerana mulut

melampau tak kalau aku cakap kat dye: 
i love u.i miss u.i need u.
hmmmmmmmm....tentu dye da benci aku nye...aku syg dye..kalau la dye tahu semua 2..
takot nak cakap kat dye..nanti dye mesti cakap: xcukop2 lagi ke sakitkan hati sy ni...
hmmmmmmm...terasa down sangat...
bodohnye aku ni...apa da aku buat ni.....aku xley nak f0kus study da ni...
bodoh...bodoh...bodoh....2 la diri aku yang sebenar...xhabis2 buat masalah...bodoh sangat..
hmmmmmmmmm...aku rindu sangat nak dengar suara dye...tengok muka dye...tengok dye senyum...kalau tengok dye senyum boleh cair la...
rindu sangat kat dye.....tapi.............disebabkan kebodohan diri sendiri semua 2 dah xde...hilang macam 2 je...
hmmmmmmmmmmmmm......apa aku nak buat ni........cakap jelah sorang2 dalam bilik ni...rasanya dinding ni pon dah muak dengar aku cakap dengan dye...pape pon terime kasih la dinding..kalau kau xde dengan siapa la aku nak cakap malam2 ni...
really2 need u...tapi.......
really2 miss u....tapi......
really2 love u.....tapi.....



tapi.......tentu dye da xpercaya lagi dengan aku ni....hmmmmmmmm.....
2 la orang tua2 cakap..sebabkan mulut badan binasa...haaaaa......kan da xley study...kerja asyik tido...bangun termenung...pastu makan...lepas makan sambung tido...aishhh..melingkup la final aku ni...punah harapan la macam ni...padan dengan muka diri sendiri.....buat jahat lg......tapi.........
aku cakap je nak main2...tapi aku betul2 syg dye...macam mana 2???
down~~down~~down~~down~~
aarrggggghhhh............syg.syg.syg.syg.syg...dye sangat2....
entah apa la dye tengah buat sekarang....nampak dye on9...takot nak tegur...dye mesti xlayan aku nya..
hmmm.....awak syg awak sangat2...
semua 2 dah terlambat kalau nak cakap pon...dye dah benci aku....hmmmmmmmm...............






Monday, 25 April 2011

mulai saat n detik ni aku nak menulis je..nak kurangkan brcakap n hanya brcakap benda yang perlu je....
hmmmmmmmmmm..mlm ni sdih gila kot...xda kot da..mmg aku sedih sangat2...aku ingat pelangi da muncul dalam hidup aku tapi sebenarnya hujan turun makin lebat..banyaknya dugaan aku hadapi untuk sem ni...macam2 yg trjadi...semua ni buat aku rasa nak putus asa je..


hidup ni mcm kite makan ubat...pahit2 mcm mana pon ubat 2 kita kena telan jgk...hasilnya nanti kita sihat...mcm kehidupan ni..mmg mula2 kita akan hadapi mcm2 dugaan..tp masa depannya tentu lebih baik dari sekarang...hmmmmmmmmmmm..semua ada hikmahnya..

ya Allah..Kau uji lagi aku dengan dugaan yg serupa..sepatutnya aku rasa benda ni mudah aku hadapi sebab da byk kali diuji begini...tp..hati aku ini begitu lemah ya Allah..Kau bantulah hamba Mu ini ya Allah...tabahkan la hati ku dan kuatkan la keimanan ku...sesungguhnya Kau Maha Besar lagi Maha Bijaksana....Aminn...

sayu je hati malam ni..mengenangkan mcm2 benda yg da aku buat....kepala pning sampai xboleh nk tidur..hmmmmmmmm......kalau mlm ni mlm yang trakhir untk aku...aku redha ya Allah...segala ketentuan Mu adalah jalan yang terbaik untk ku.....

Sunday, 24 April 2011

asl aku bley ade blog ni??

ni sume brpunca dari tkanan jiwa..hahahaha (gelak setan)
xla...sbb aku da mule suke mnulis.aku xrmai kwn..so...kdg2 aku xtaw aku nk brckp dgn sape..jd aku pkr2 bek aku mnulis je...sblom wujudnye blog ni da byk krtas mnjd mgsa aku..sume kne conteng...conteng sana.conteng sini...hehehe (bunyi mcm syok je) tp....abs la gak dwit aku nk beli krts baru sbb nk wt tutorial da xde krtas..huhuhuuu




hmmm.....sblom ni aku da gak tulis diari..tp aku tkot kang kalo aku tulis dlm 2 ade lak org bace..so...aku buat blog ni...sume org bley bace...bace2! jgn xbace!!
haaaaaaa...xde la aku ni nk brahsia2 kan..kang kate aku ni mngata diorg lak...o0ppsss...xea...NO!! NO!! xde mngumpat2 disini...dose taw...Allah xsuke org mcm 2..huhuhuu




skng ni tgh exam final...org len dok sibuk2 study aku lak dok mnaip dpan lptop ni...heheeee.
ye3...aku study la lps ni...=.='' 
mak aku slalu pesan kt aku...(xde la slalu pon sbnrnye)...''kita study ke..wt keje ke..xksh la wt pape pon kita kena buat dlm keadaan gembira..nnti bru la sume bnde yg kita buat 2 kita rse mudah je....hati pon tenang''...aku slalu ingt 2..sbb 2 aku ni suke snyum..(yekeee??)..xserius....kcau org...(ehhh..2 xtrmsok list)..heheee :D
so.....happy2 la slalu yeee.....



sape bdk kecik??

hmmm~~ kecik ea?? xde la kechik pon..aku bkn la bdk kecik/bdk skola/bdk praskola or seangkatn dgnnyee..huhuhuuu..aku nye saiz je yg kecik tp umo da teettttt...oppss...rhsia ye..heheee...aku da msok u da pon..tp org slalu ckp aku ni mcm bdk skola je..tp pling xley blaa bile lecturer tgur aku..


huhuhuuu...amir khan yg hensem~~:)


lecturer: awk ni dari mne ni??
bdk kcik: hmmm~~sy dari sana nk ke sana la...heheee...sy nk jmpe miss.
lecturer: awk ni umo brpe??
bdk kcik: ** taon la...
lecturer: laaa...da ** taun rupenyee...sy ingtkan awk bdk drjah 3 td...hahahaha..(ckp smbil gelak machoo)
bdk kcik: hmmm~~heheeee (aku pura2 ok smbil snyum xikhlas)

~hampeh + hampe~

lps dari brtmbung dgn lecturer 2 muke aku mcm xpuas hati je...aishhhh...rosak mo0d aku la...bikin potong je lectrer ni....aku try tnye mmber aku..diorg nmpk aku ni kcik sgt ke?? dgn slambe nyee diorg ckp ''aah''...aku tnye lg...diorg ni nmpk aku ade mcm bdk skola rndah ke skola mnengah?? pe lg diorg jwb ''skola rndah''...sggh hampe btol aku dgn jwpn diorg ni...xsupport mmber lgsg....mmber aku lg sorg ni ade ckp kt aku~~

mmber: bil..(ni pgglan aku kt u)..ko 2 mmg kcik pon...nk kate mcm bdk skola mnengah xde lgsg...sbb bdk2 skola mnengah pon lg besa dri ko...
bdk kcik: yela2....aku phm....(ayt nk taching je) huhuhuuu


aku dgn kecewa n hampenyee blaa dari situ g mkn...yela..mne taw kot2 aku ley besa lg ke kalo mkn byk2...heheheheeeee
ni la aku..hahaha!! ~peace~